top of page

Indlæg i forum

Morten S. Mølgaard (Aalborg)
24. okt. 2019
In Aktuelt
Island oplever netop nu hårdt vintervejr i forbindelse med et massivt kuldefrembrud fra nord. De ligger helt rigtigt placeret, som vejrkortet herunder viser. Kraftig blæst fra nord og nordøst giver et forrygende vejr, når der kommer tætte snebyger. Jeg har sat nogle billeder sammen fra webkameraer i det nordlige Island. Det ser rigtig spændende ud. Man kan finde flere her: http://www.vegagerdin.is/ferdaupplysingar/vefmyndavelar/ Det ville jo være herligt, hvis det så sådan ud uden for vinduerne her i Danmark i morgen, efter alt for meget mildt vejr.
Hårdt vintervejr på Island content media
1
0
58
Morten S. Mølgaard (Aalborg)
21. okt. 2019
In Aktuelt
Selv her i sidste halvdel af oktober er det stadig omkring 25°C med masser af sol i næsten hele Østeuropa. Det har stået på i over en uge efterhånden. Udsigterne lyder på fortsat sol og varme dernede indtil den kommende weekend, så til den tid vil denne usædvanligt varme og solrige "løvfaldssommer" have varet i hele to uger. I oktober er det ellers ret almindeligt, at udbrud af kold luft fra nord giver vinterens første snedække på de kanter, men det har der indtil videre ikke været noget af i år. Til gengæld er det blevet vinter i Nordskandinavien - en vinter der nærmer sig skridt for skridt. Trods alt!
Lang sommer i Østeuropa content media
3
1
84
Morten S. Mølgaard (Aalborg)
14. okt. 2019
In Aktuelt
Det er blevet diskuteret meget i bl.a. TV2-debatten, hvor vidt oktobers temperatur og vejr kan anvendes som rettesnor for den følgende vinter. F.eks. at en lun oktober ofte giver en kold vinter og omvendt. Den 24/10 1988 var der udsigt til de første snebyger, og da mente "folk som færdes meget i naturen", at vinteren 1988-89 ville blive streng med megen sne. Intet kunne være mere forkert...
Oktobersne og vinteren content media
1
2
126
Morten S. Mølgaard (Aalborg)
08. okt. 2019
In Aktuelt
Her er noget fra forsiden af Aalborg Stiftstidende, som jeg selv klippede ud torsdag den 8. oktober 1981. Det var et værre vejr dagen forinden. Den onsdag ved aftenstid sad jeg inde på mit børneværelse og læste i et Anders And blad, da det sortnede udenfor, og et kæmpe lyn pludselig flængede himlen. 1½ måned senere kom stormflodsorkanen, og 2 måneder senere sænkede polarvinteren sig. Det var netop her i okt.-dec. 81, at min interesse for det vilde vejr blev vakt.
For 38 år siden... content media
1
4
113
Morten S. Mølgaard (Aalborg)
28. sep. 2019
In Aktuelt
Den ligger i Ishavet, hvor en koldfront fra Svalbard er trængt ned over Nordnorge. Der er udsendt varsel om snefald og glatte veje: https://www.yr.no/farevarsel/ Så skal vinteren bare brede sig sydover (blå pil) i de kommende måneder.
Vinteren nærmer sig content media
2
11
354
Morten S. Mølgaard (Aalborg)
25. sep. 2019
In Aktuelt
Det har mest været professionelle nyhedsindslag, der har været tilgængelige på nettet om orkanen "Dorian", der smadrede den nordlige del af Bahamas. Her ser man ikke så meget af, hvordan kræfterne virkelig har raset, da vejret var vildest i øjemuren. Men nu har jeg fundet en amatøroptagelse, som er ret fascinerende (og skræmmende), da der bliver filmet ud gennem en sprække gennem vinduesskodder. Her ser man, hvordan det ser ud, når middelvinden ligger omkring de 80 m/s (går jeg ud fra). https://www.youtube.com/watch?v=DV-PLJq4HD4
1
2
76

Morten S. Mølgaard (Aalborg)

Flere handlinger
bottom of page